Zdravstveni centar: Od prvog jula 131 pozitivna osoba

Zdravstveni centar:  Od prvog jula 131 pozitivna osoba

Od prvog jula u Zdravstvenom centru u Knjaževcu PSR testovima obuhvaćene su 292 osobe. Od toga, 131 osoba pozitivna, 120 osoba negativno na prisustvo koronavurusa. Čeka se još 41 rezultat.

U Zdravstvenom centru kažu da je uvođenjem vanredne situacije u Knjaževcu, smanjen broj pregleda u kovid ambulantama – od osamdesetak pre deset dana – do ispod 20 početkom ove nedelje. Lekari mole građane da i dalje poštuju meru nošenja maski i da izbegavaju velike gužve i skupove.

Zdravstveni centar ne radi testiranje na COVID – 19 na lični zahtev, već samo po indikacijama slučaja. Svaki pacijent koji ima tegobe i simptome koji koji ukazuju na kovid infekciju se tako i leči, a po preporuci infektologa iz Kličikog centra Niš, bez obzira na PCR testiranje. Testiranje na lični zahtev rade Zavod za javno zdravlje Zaječar i Dom zdravlja Boljevac.

Ukoliko građani nastave sa poštovanjem propisanih mera, smatramo da će situacija sa koronavirusom u našoj opštini brzo biti pod kontrolom, zaključuje se u današnjem izveštaju Zdravstvenog centra.