Vredna donacija Knez petrola Zdravstvenom centru

Automatski defibrilator, aparat neophodan za spašavanje života kod iznenadnog srčanog zastoja, Zdravestvenom centru u Knjaževcu donirala je kompanija Knez petrol.

Srđan Knežević, direktor Kompanije Knez petrol uručio je Zdravstvenom centru u Knjaževcu automatski defibrilator, aparat čija je funkcija da pomogne pacijentima pri iznenadmom srčanom zastoju. Nama, kao maloj ustanovi, ovakav aparat puno znači, a značiće i našim pacijentima, kojima je potrebna hitna medicinska pomoć, kazao je tom prilikom Rakić, direktor  Zdravstvenog centra.

''Velika zahvalnost gospodinu Knježeviću i Knez petrolu na donaciji, koja će na, kao malom zdravstvenom centru puno zančiti, pre svega našim pacijentima, kojima je neophodna hitna medicinska pomoć. Voleo bih da ima više ovakvih domaćih firmi društveno odgovornih i uspešnih''.

Knez Petrol će i ubuduće izlaziti u susret potrebama građana Knjaževca, naglašavaju u ovoj kompaniji. 

''Knez petrol će nastaviti sa društveno odgovornim akcijama, doniranjem i pomoći građanima koliko god budemo mogli izlazićemo u susret svakoj novoj akciji, jer smo, pre svega, prijatelji'', rekao je Ratko Gustovarac , direktor maloprodaje.

Primoperedaji je prisustvovao i predsednik opštine Milan Đokić.

''Iskazujemo veliku zahvalnost gospodinu Kneževiću i njegovoj kompaniji, koji su pokazali viskok stepen društvene odgovornosti. Nadamo se da ovaj aparat nikada i nikome neće zatrebati, ali on će biti na raspolaganju našim internistima i hitnoj službi.''

Iznenadni srčani zastoj je uzrok smrti broj jedan u svetu . Smrt, kažu lekari, nastupa za nekoliko minuta, ukoliko se normalini srčani ritam ne obnovi tehnikom defibrilacije.