Oktobarska akcija dobrovoljnog davanja krvi

Oktobarska akcija dobrovoljnog davanja krvi

Zavod za transfuziju Niš i Crveni krst Knjaževac organizovali su još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Po već ustaljenom običaju, pozivu se odazvalo tridesetak Knjaževčana koji su dobrovoljno dali dragocenu tečnost.

Prilikom septembarske, prve akcije dobrovoljnog davanja krvi koju su zajedno organizovali Zavod za transfuziju Niš i Crveni krst Knjaževac, najavljeno je da će ovakve akcije biti organizovane svakog meseca. Oktobarsko prikupljanje dragocene tečnosti u Knjaževcu organizovano je danas.
“Akcija je veoma dobro počela i u prvih sat-dva imamo desetak davalaca, tako da očekujem da ćemo do kraja ove posete Knjaževcu imati tridesetak jedinica prikupljene krvi”, rekao je dr Dragan Virijević iz Zavoda za transfuziju krvi Niš.
U međuvremenu, krajem prethodne sedmice, u knjaževačkoj Elektrodistribuciji organizovana je još jedna akcija u kojoj je krv dalo dvadesetak dobrovoljnih davalaca. S obzirom da je za naredne akcije najavljeno da će se svojim starijim sugrađanima pridružiti knjaževački srednjoškolci, očekuje se još masovniji odziv i značajno više jedinica prikupljene krvi.