Od danas vakcinacija samo onih građana koji su dobili poziv

Od danas vakcinacija samo onih građana koji su dobili poziv

Od utorka, 26. januara, na svim punktovima za vakcinaciju moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije. Termin za vakcinciju građani će dobiti nakon prijave na portalu euprave ili pozivom kol centra.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da nema nikakve potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja, da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa prioritetima.

Ovakva odluka, kako je saopšteno, doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali.

„Molimo građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije, jer je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima. Zbog toga je Vlada Srbije još jednom pozvala sve građane da dolaze na vakcinaciju iskključivo u terminu kada im je ona i zakazana“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo podseća građane da bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju, epidemija nikako nije gotova. Bez obzira da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije.