Nova terenska Dačija za ZC Knjaževac

Srpsko – američka medicinska asocijacija poklonila je Zdravstvenom centru u Knjaževcu novo terensko vozilo – Dačiju Daster, vrednu oko 20 hiljada dolara.

Najveća pojedinačna donacija u Zdravstveni centar Knjaževca stiga je od Američko – srpske medicinske asocijacije, koja je za potrebe naše zdravstvene ustanove obezbedila novo terensko vozilo vredno oko 20 hiljada dolara.

''Do sada, ovo je najveća pojedinačna donacija koju smo dobili. Mi smo brdsko – planinsko područje i zamolili smo Srpsko – američku medicinsku asocijaciju, koja je iznašla mogućnosti da nam da donaciju u visini od 20 hiljada dolara. Kupljeno je potpuno novo vozilo, gratis smo dobili i zimske gume. Lakše ćemo moći da dođemo do ljudi, do kojih se do sada teško stizalo'', kazao je Ivica Rakić, direkor ZC Knjaževac.
 
Prema rečima direktora doktora Rakića, voznom parku Zdravestvenog centra nedostaju još samo sanitetska vozila, kojima se nadaju iz Ministarstva pravde.

''Nadamo se da uskoro dobijemo od Ministarstva pravde neko sanitetsko vozilo, pošto su nam saniteti prešli preko 800.000 kilometara''.

Da podsetimo, krajem 2018. godine, opština Knjaževac poklonila Zdravstvenom centru dve Lade Nive, tako da je sa  njima i novom Dačijom medicinsko osoblje u stanju da na vreme i u najtežim vremeskim prilikama stigne  i do najudaljenijih pacijenata u planinskim krajevima knjaževačke opštine.