Farmaceuti sa građanima Knjaževca

Apoterkarska ustanova Zaječar organizovala je danas 11. po redu akciju ''Pitajte svog farmaceuta''. Knjaževčani su dobili priliku da prekontrolišu svoje zdravlje i čuju korisne savete od najdostupnijih zdravstvenih radnika.

 

Ni ovog septembra žitelji Knjaževca nisu propustili priliku da kod svojih farmaceuta provere neke od zdravstvenih parametara - pritisak, nivo šećera, visinu, težinu, indeks telesne mase, stepen poroznosti kostiju.

Akciju ''Pitajte svog farmaceuta'' Apotekarska ustanova Zaječar organizuje već 11 godina, potvrđujući činjenicu da su farmaceuti najdostupniji zdravstveni radnici, stručnjaci do čijeg je mišljenja najjednostavnije doći, kako to kaže i specijalista faramcije Marija Milutinović, upravnica knjaževačke apoteke.

I tokom ove akcije posebno mesto imala je Galenska laboratorija Zadravstvene ustanove Apoteka ''Zaječar'', a farmaceuti su najavili i novu kampanju, koja će nositi naziv ''Bezbedni i efikasni lekovi za sve'' i trajati do drugog oktobra.

Informacije o lekovima, savetovanja i komunikacija sa građanima, prmocija zdravlja i prevencija bolesti, bili su i ostaće najvažniji zadaci timočkih farmaceuta i u vremenu koje dolazi, istaknuto je i ovom prilikom.