Falc East za Zdravstveni centar: Donacija vredna 7 hiljada evra

Kompanija Falc East, najveći poslodavac na teritorji knjaževačke opštine, donirala je Zdravstvenom centru monitore za praćenje vitalnih funkcija organizma. Donacija je vredna oko sedam hiljada evra.

U doba kada se ceo svet suočava sa pandemijom koronavirusa, kompanija Falc East svoju društvenu odgovornost još jednom je pokazala donirajući takozvane pacijent – monitore knjaževačkom Zdravstvenom centru, nastavljajući time više nego uspešnu saradnju sa ovom ustanovom.

''Zdravstveni centar pomaže Falc East-u, od lekara uvek tražimo savete kako treba da radimo u doma korone, na čemu smo im zahvalni. Ovo je donacija Falc East-a i Falc Italije i mi želimo da nastavimo saradnju još 100 godina i da se pandemija završi što pre'', rekao je Sauro Deci, direktor kompanije Falc East.

''Monitori ovog tipa prate vitalne funkcije organizma: stalno snimanje EKG-a, merenje pritiska, koncentraciju kiseonika u krvi...funkcije koje su bitne za pacijente u posebno teškom stanju na intenzivnoj nezi, u hiruškoj sali, na internom odeljenju. Mogu da se koriste u kolima, na terenu...'', objasnio je dr Mirko Dositijević, specijalista anesteziologije sa reanimacijom

Novi aparati, koji će, nesumnjivo, podići standard lečenja Knjaževčana, teško se nalaze na tržištu, što ovu donaciju čini još vrednijom.

''Firma Falc East je najveći poslodavac na teritoriji naše opštine i više puta do sada pokazao je da je to društveno odgovorna firma. Mi smo od njih dobili veći broj donacija. U ovom trenutku kada je jako teško nabaviti ovakve aparate na tržištu, oni su našli načina i odvojili sredstva za kupovinu uređaja koji su nama jako potrebni'', rekao je dr Ivica Rakić v.d. direktora Zdravstvenog centra.

''U lokalnoj epiedemiološkoj situaciji odlučili smo da pomognemo Zdravstveni centar takozvanim pacijent – monitorima, koji prate sve vitalne funkcije i nadamo se da ćemo olakšati posao medicinskim radnicima'', naglasio je Martin Mitić, finansijski direktor Falc East-a.

Pobeda nad pošasti kakva je koronavirus zajednički je zadatak i zdravstvenih radnika i privrede, i lokalne samouprave, kazao je predsednik opštine Milan Đokić, pozivajući Knjaževčane da se ponašaju odgovorno prema svom i zdravlju svoje okoline.

''Kompanija Falc East je nastavila akciju pomoći ne samo Zdravstvenom centru, već generalno – stanovnicima opštine Knjaževac. Pokazujemo da su na istom zadatku, a to je pobeda nad ovom pošasti, koja je zadesila čitav svet, i privrednici i zdravstveni radnici i lokalna samouprava. I ovom prilikom pozivam one koji su najvažniji, a to su svi naši stanovnici, da se ponašaju odgovorno, jer bez njihove odgovornosti sve ovo što se preduzima ostaće bez rezultata'', poručio je Milan Đokić.

Monitori, koje je Falc East donirao Zdravstvenom centru vredni su oko sedam hiljada evra.