Druženje farmaceuta i građana

Apoteka Zaječar organizovala je danas, ispred apoteke ''Eskulap'' u Knjaževcu, akciju ''Pitajte svog farmaceuta'' tokom koje su građani mogli da prokontrolišu neke zdravstvene parametre i dobiji korisne savete o prevenciji bolesti i zdravom životu.

Priliku da provere neke od svojih zdravstvenih parametara i da od apotekara čuju po neki korisni savet, sudeći po njihovom interesovanju za akciju ''Pitajte svog farmaceuta'', Knjaževčani nisu propustili.

Septembarsko druženje sa pacijentima već je lepa tradicija Apoteke ''Zaječar'', kojoj pripada i knjaževačka farmaceutska ustanova, kaže diplomirani farmaceut Ljiljana Pavlović, specijalista farmaceutske tehnologije. Građani su mogli da provere pritisak, novo šećera, visinu, težinu, odnosno indeks bodi mase, kako bi im farmaceuti odmah ukazali da li imaju povećanu kilažu, ili ne. Posebno mesto tokom ove akcije pripalo je galenskoj laboratoriji.
 
Sa svojim medikamentima i preparatima u akciji ''Pitajte svog farmaceuta'' učestvovali su i poslovni saradnici Apoteke Zaječar, koji su predstavili novine u svojim programima.