Apoteke dobro snabdevene, nema mesta pravljenju zaliha

Apoteke dobro snabdevene, nema mesta pravljenju zaliha

U Aptekarskoj ustanovi Zaječar, kojoj pripada i Apteka ''Eskulap'' u Knjaževcu ima dovoljno sredstava za ličnu i dezinfekciju predmeta, a farmaceuti kažu da ne treba paničiti, već se ponašati odgovorno, te zaštititi najpre sebe, a onda i druge.

Apoteka ''Eskulap'', kao i sve apoteke koje pripadaju Apotekarskoj ustanovi Zajećar, a nalaze se u gradu, ili u Minićevu i Kalni, dobro su snabdevene sredstvima za dezinfekciju ruku i predmeta, gelovima, sprejovima, alkoholom, vlažnim maramicama.

''Trenutno nema maski, ali imamo najavu iz naše uprave da ćemo izvesnu količinu dobiti u toku naredne nedelje, ali one i nisu dovoljno sigurne. Za sada nismo imali situaciju da građani kupuju velike količine sredstava za higijenu, ali apelujemo na njih da ne prave nepotrebne zalihe, jer su naše apoteke dobro snabdevene. Primera radi, bičica od 100 mililitara sredstava za dezinfekciju dovoljna je za dve nedelje upotrebe. Ponašajmo se odgovorno, kako bismo zaštitili prvo sebe, a onda i druge'', kaže Marija Milutnović, upravnica Apoteke ''Eskulap''.