Zimovanje na rate, bazen besplatno

Knjaževački osnovci i srednjoškolci ove zime imaće organizovano zimovanje u planinarskom domu na Babinom zubu, a deo nastave fizičkog biće realizovan na bazenu.

 

Sastanak na kome se razgovaralo o realizacije ovakve ideje održan je juče u Skupštini opštine. Učestvovali su čelni ljudi lokalne samouprave i Javnog preduzeća Sportsko-turistički resursi i direktori knjaževačkih obrazovnih ustanova.

Prema prvim procenama, sedmodnevno zimovanje u planinarskom domu na Babinom zubu, uključujući i ski pas, moglo bi da košta oko 160 evra, uz mogućnost plaćanja u više mesečnih rata, najavio je Damir Djošić, direktor JP STRK.

Direktori osnovnih i srednjih škola svakako će podržati ovu ideju. Imamo tu privlegiju da naša deca u toku zime mogu biti i na zimovanju i na bazenu. Naš zadatak je da čitav program osmislimo i sigurno neće biti nikakvih problema, izjavila je Dragana Ljubisavljević, direktorka OŠ Vuk Karadžić.

Bazen i Stara planina su potencijali kojima ne može da se pohvali nijedna opština u Srbiji. Ono čime raspolažemo želimo da po najpovoljnijim uslovima stavimo na raspolaganje prvenstveno našim mladim sugradjanima, kaže predsednik opštine Milan Djokić.

Korišćenje bazena za knjaževačke učenike biće besplatno. Aktivi direktora i pedagoga fizičke kulture narednih dana trebalo bi da osmisle model korišćenja bazena, gde će se tokom zime realizovati deo nastave fizičkog vaspitanja. Prevoz do bazena obezbediće lokalna samouprava. Zimska sezona na bazenu Banjica počeće 1. decembra.