Završena prva teretana na otvorenom u Knjaževcu

U Knjaževcu su danas privedeni kraju radovi na izgradnji prve teretane na otvorenom. Poslednjem monitarnju sprava prisustvovao je i predsednik opštine Milan Đokić sa saradnicima. Izgradnja je koštala blizu dva miliona dinara, a posao je obavila firma DOO ''Pinus Bor'' iz Valjeva.

Na levoj obali Svrljiškog Timoka, u neposrednoj blizini Doma učenika, gradskog stadiona i tik uz poslovnu zgradu ''Standarda'', nikla je prva teretana na otvorenom u Knjaževcu. Poslednjim radovima na montiranju sprava prisustvovao je i predsednik opštine Milan Đokić.
''Na inicjativu naših mladih sugrađana koji se bave sportom, mi smo napravili ovu teretanu. Sprave su birali sami i ovaj prostor izgleda prelepo. Raduje me da postoje sprave za osobe sa invaliditetom. Uređenje nastavljamo izgradnjom terena za basket. Ovaj prostor biće osvetljen, pokriven video nadzorom i na raspolaganju našim sugrađanima 24 časa dnevno.''

Aktivni sportisti, rekreativci, osobe sa invaliditetom, dobili su prostor za treninge, poboljšanje fizičke kondicije i opšteg stanja organizma, kazao je Miljan Živković iz sportskog kluba Lutador.

''Ovo izgleda jako dobro i kao trener jednog sportskog kluba mogu da budem zahvalan ljudima iz opštine za inicijativu da se napravi ovako nešto.''
Iako, kako kaže, ljudskoj zlobi ništa nije izmaklo, Milan Đokić veruje da će Knjaževčani umeti da od vandala sačuvaju ovo mesto.

''Ja verujem u svest naših građana o tome da zajedno treba da sačuvamo imovinu svih nas i naše dece od vandala. Čitav projekat se zove ''anti vandal'' i teško ga je oštetiti, ali ljudskoj zlobi još ništa nije izmaklo...''

I sam profesor fizičke kulture, prvi čovek knjaževačke opštine poziva Knjaževčane da deo svog slobodnog vremena provedu i na ovom prostoru.

Teretana na otvorenom opremljena je spravama za razvoj mišića trbuha, razvijanje i jačanje ramena i leđa, zglobova, gornjih i donjih ekstremiteta, hodalicom za jačanje funkcije srca i pluća....Za osobe u invalidskim kolicima postavljen je mini fitnes set. Slične sprave biće montirane i na bazenu Banjica, a ako građani pokažu interesovanje i u drugim delovima grada.