Zasedalo Opštinsko veće, u centru pažnje poljoprivredne teme

Članovi Opštinskog veća usvojili su na današnjoj sednici četiri predloga konkursa o dodeli subvencija u oblasti poljoprivredne proizvodnje; na dnevnom redu i Izveštaj o radu Toplane, odluka o boravišnoj taksi i planu odbrane od poplava.

Danas je održana 115. sednica Opštinskog veća. Na početku sednice usvojen je Izveštaj o realizaciji Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća Toplana u 2018. godini koji je obrazložio Zvonko Jovanović, tehnički rukovodilac JKP Toplana.
Pored izveštaja, usvojen je i predlog zaključka člana Veća, Srbislava Vidojevića, da rukovodstvo Toplane do kraja godine predloži mere u okviru Programa rada za narednu godinu kojima bi se poboljšala situacija u preduzeću i počelo rešavanje nagomilanih problema.
Najviše vremena na današnjoj sednici posvećeno je raspravi o poljoprivrednim temama. Usvojeni su predlozi konkursa za dodelu subvencija za podizanje višegodišnjih zasada voća, za zasnivanje zasada pod medonosnim biljem, za nabavku opreme za preradu na gazdinstvu, kao i za subvencije u organskoj proizvodnji. Zbog potrebe za dodatnim konsultacijama, sa dnevnog reda skinut je Predlog programa o izmeni Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Knjaževac u 2019. godini.
Pored ovih tema, članovi Opštinskog veća usvojili su Nacrt odluke o boravišnoj taksi, koji će biti upućen na javnu raspravu, Predlog odluke o donošenju Operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda, Predlog rešenja o imenovanju radne grupe za realizaciju projekta “SUPER”, kao i više zahteva za pomoć fizičkih lica.