Za poljoprivredu preko 20 miliona

Danas je održana 129. sednica Opštinskog veća. Većnici su jednoglasno usvojili program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2016. godinu. Na dnevnom redu bili su, pored ostalog, Akcioni plan za ostvarivanje rodne ravnopravnosti, te program Fondacije za povećanje nataliteta.

Opština Knjaževac će i u ovoj godini značajnim sredstvima pomoći razvoj poljoprivredne proizvodnje, čulo se na sednici Opštinskog veća, gde je jedna od tačaka dnevnog reda bio i program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u ovoj godini.

''Poljoprivrednike očekuju slični programi kao i prethodnih godina. Najveća cifra opredeljena je za podršku voćarstvu – sedam miliona dinara. Za mlečno govedarstvo izdvaja se dva miliona, za ovčarstvo i kozarstvo četiri miliona dinara. Čak 5.300.000 dinara izdvajamo kao participaciju za nabavku opreme, tri miliona za pčelarstvo. Ukupno je to nešto preko 21 milion dinara. Ali, to nije sve. Radićemo posebne programa sa Divac fondacijom, koji će, najverovatnije, biti usmereni isključivo na pčelarstvo. Sa švajcarskim SDC-om program vredan 15 miliona dinara realizovaćemo kroz podršku voćarstvu i onima koji žele da se bave lekovitim biljem. Na ovaj program saglasnost mora da da resorno ministarstvo i nadam se da će oni biti agilni, a odmah po dobijanju saglasnosti, raspisaćemo konkrse,'' kaže predsednik opštine Milan Đokić.
 
Na sednici Opštinskog veća Skupštini na usvajanje upućen je Akcioni plan za ostvarivanje rodne ravnopravnosti, a razmatran je i usvojen i program rada budžetskog fonda za povećanje nataliteta. Nakon što se našao pred većnicima, Nacrt  odluke o održavanju čistoće na površinama javne namene ide na javnu raspravu.