Za poljopivredu do sada 222 miliona dinara

U velikoj sali Regionalnog centra za stručno usavršavanje danas je predsednik opštine Milan Đokić poljoprivrednim proizvođačima knjaževačke opštine predstavio mere podrške poljoprivredi u 2018. godini.

Podsticanjem razvoja poljoprivredne proizvodnje opština Knjaževac bavi se već nekoliko godina. Mere agrarne politike, za koje se trudimo da budu prave i pravedne, daju rezultate. Zainteresovale su ne samo starije stanovnike, koji se tradicionalno bave poljoprivrednom, već i mnoge mlade ljude, kazao je na tribini u Regionalnom centru za stručno usavršavanje predsednik opštine Milan Đokić.

''Od 2012, zaključno sa budžetom za 2018. godinu, opština Knjaževac je preko agrarnog fonda individualnim poljoprivrednim proizvođačima opredelila 222 miliona dinara. To je više sredstava nego sve okolne opštine zajedno. Vodili smo računa da ravnomerno raspodelimo sredstva, da budemo pravedni, da mladi imaju prioritet...''

Poljoprivrednici su imali prilike da se upoznaju i sa kratkoročnim i dugoročnim kreditima koje je za njih pripremila Komercijalna banka. Ti kreditti odnose se na kupovinu mehanizacije i opreme, izgradnju objekata, odnosno sve ono što je potreba poljoprivrednih proizvođača.

U 2018. godini opština Knjaževac će nastaviti da podržava voćarsku proizvodnju, za razvoj pčelarstva predviđeno je duplo više sredstava nego u 2017, a sa posebnom pažnjom lokalna samouprava odnosiće se prema preduzetnicima u poljoprivredi, koji imaju nameru da se bave preradom mesa, ili mleka, čulo se na ovom skupu.