Za i protiv STRK – a

Na 28. sednici Skupštine opštine Knjaževac bilo je reči i o najmlađem javnom preduzeću u Knjaževcu Sportsko – turističkim reusrursima.

STRK o kome malo – malo pa se povede skupštinska debata i ovog puta zainteresovao je odbornike, a opravdanost njegovog postojanja bila je tema polemike.

Odbornica Nina Milutinović iz odborničke grupe ''Volim Knjaževac'' pohvalila je rad JP Sportsko – turistički resursi, pre svega kada je u pitanju rad sa decom i mladima.

''U vreme naprednih tehnologija, kada nam deca pate od deformiteta kičme, slabovidosti, gojaznosti usled predugog sedenja za računarom, ili uz TV programe, ili od dosade probaju sve – do narkotika, ovo preduzeće našlo je načine da okrene mlade sportu i zdravom životu. Podsećam na akciju ''Septembar – mesec sporta'', kojoj su se mladi masovno odazvali, kao i nastavnici'', rekla je Milutinovićeva. 

Odbornik SPS – a Saša Stanković smatra da opštinski budžet u ovom trenutku ne može da podnese teret finansiranja još jednog javnog preduzeća.

''Nemaju odbornici opozicije ništa protiv da imamo i pet zatvorenih bazena, ali ova opština to ne može da finansira. Lepo je što njih 15-16 tamo primaju platu, ali te plate treba da se zarade. Najlakše je da se te pare uzmu iz budžeta'', kazao je Stanković. 

Predsednik opštine Milan Đokić kazao je da Knjaževac, novim sadržajima treba da se izdigne iz prosečnosti, ili će doživeti sudbinu mesta koje nema nikakvu perspektivu. 

''Po mnogim projektima i uslugama smo jedinstveni u Srbiji i time se ponosimo i to nam priznaju. Niste u pravu kada kažete da ulažemo u jednu vrstu sadržaja, a nema dovoljno za najugoroženije. Apsolutno vodimo računa o tome i tu smo po mnogo čemu jedinstveni, kao što smo jedinstveni po tome da imamo zatvoreni bazen. Zatvoreni bazeni nigde u Srbiji ne funkcionišu ekonomski isplativo. Ali, i gradska rasveta košta – hoćemo li da ugasimo sijalice u gradu i da uštedimo novac ? Hajde da pogasimo, vratimo se u Srednji vek, hodamo po mraku i uštedeli smo ! Opštinski budžet nije privredno društvo da mora da štedi, nego da se na racionalan, adekvatan način građanima, koji taj budžet pune, obezbedi ono što je dodatni kvalitet,'' poručio je Đokić. 

Izmene i dopune programa poslovanja JP Sportsko – turistički resursi odbornici Skupštine opštine usvojili su većinom glasova.