Vučić u Knjaževcu: Brojni potencijali čije ćemo iskorišćenje podržati

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić, prilikom svoje posete Knjaževcu, naglasio je da ovaj kraj ima značajne potencijale, čije će iskorišćenje država pomoći. Za predsednik Opštine Milana Đokića posebno je važno što Vučić razume problem demografskog pražnjenja i što će Knjaževac dobiti podršku za projekte povećanja nataliteta.

Nove investicje i bolji dani stižu, najavio je građanima Knjaževca  predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Čuli smo vrlo konkretne predloge, slaže se i predsednik Opštine Milan Đokić, koji konstatuje da je tokom predsednikove posete posebno apostrofiran problem demografskog pražnjenja Knjaževca i Timočke krajine. 

''Mi smo, narvno, u pripremnom periodu za njegov dolazak, slali jako mnogo dokumenata o Knjaževcu, o stanju privrede, infrastrukture....Raduje nas da je predsednik došao sa jako mnogo informacija o svemu što se tiče Knjaževca. Razgovarali smo o mogućnosti da država pomogne da opština Knjaževac kupi jednu od hala IMT-a, Fabriku ozubljenja sa osam hiljada kvadrata, koji bismo mobli da ponudimo investitorima koji bi uposlili Knjaževčane.  Predsednik je obećao pomoć za dovođenje još nekih prerađivačkih kapaciteta. Pričali smo o tome kako bi nam jako značilo kada bi se neki pogon za preradu voćalocirao u Knjaževcu. Razgovarali smo i o potencijalima Banjice, predočili mu da imamo kompletnu dokumentaciju sa građevinskim dozvolama za hotel sa zfravstveno – rehabilitacionim sadržajima, koji bi bio generator banjskog turizma. Sam predsednik naglasio je da na Satroj planini treba da se nastavi investicioni ciklus. Jako je važno da su svi – od predsednika Vučića, pa do ministara, koji su bili prisutni, svesni onoga što jeste najveći problem Zaječarskog okruga i Timočke krajine. To je demografsko pražnjenje. Predložili smo i dobili razmevanje, a nadam se i konkretnu pomoć za pilot projekat vezan za povećanje nataliteta''.

Vučić je obišao fabriku obuće Falc East i jednom od vlasnika Marčelu Ambrosiju predložio da prebaci deo proizvodnje iz Brazla u Knjaževac. Država će, u tom slučaju, kako je rekao, pomoći ovoj kompaniji koja do sada nije koristila nikakve subvencije.

Drugo odredište predsednika Srbije bila je Vinarija ''Jović'' u Potrkanju, gde je, nakon obilaska Vinarije, degustirao neka od vina. Prema rečima Saše Jovića, najviše mu se dopao Kaberne sovinjon.

Predsednik Srbije obećao je na kraju svoje posete i ponovni, vrlo skori dolazak u Knjaževac.

''Predsednik je obećao da će obići radove na rekonstrukciji puta Vratarnica – Knjaževac. Najavio je i dolazak na Staru planinu. Njegov je utisak da ovaj kraj ima zaista mnogo potencijala i da je potrebna mala pomoć da stignemo, ne samo ostale regione Srbije, već i regione nekih zemalja koje važe za zarvijene zemlje Evrope.''

Posteu Aleksandra Vučića opštini Knjaževac pratilo je petnaestak novinarskih ekipa iz regionalnih, nacionalnih i lokalnih medija.