Vodosnabdevanja Štitarca - rešavanje višedecenijskog problema

Meštani Štitarca muku muče sa vodosnabdevanjem već 30 godina. Problem bi uskoro trebalo da bude rešen s obzirom da je opština raspisala tender, urađena je bušotina i na 120 metara pronađena voda koja je trenutno na analizi. O daljim koracima u normalizaciji vodosnabdevanja sa meštanima Štitarca juče su razgovarali predstavnici opštine Knjaževac.

Višedecenijski problem nedostatka vode u Štitarcu, kako meštani kažu, nešto što ih muči već 30 godina, uskoro će biti rešen. Na zahtev Saveta mesne zajednice, reagovala je lokalna samouprava.

“Veliku pomoć imali smo od predsednika opštine Milana Đokića. Raspisan je tender, urađena bušotina i na dubini od 120 metara pronađena je voda koja je trenutno na analizi. Po dobijanju rezultata, dogovaraćemo se o daljim koracima u rešavanju ovog problema”, kaže Danilo Krstić, predsednik Saveta mesne zajednice.

U Štitarcu živi dosta mladih ljudi, a prema rečima Danila Krstića, zahvaljujući razumevanju i pomoći predsednika opštine, selo je oživelo. Prevoz funkcioniše bez problema, put se redovno održava, deci je obezbeđen internet, redovno se dovoze kontejneri za prikupljanje otpada. O daljim koracima u normalizaciji vodosnabdevanja sa meštanima Štitarca juče su razgovarali Radojica Vučić, zamenik predsednika opštine, Marko Stojanović i Mišel Nikolić, pomoćnici predsednika opštine Knjaževac.