Voda za ceo Balanovac

Stanovnici Balanovca, svojim angažovanjem i uz podršku lokalne samouprave, počeli su izgradnju vodovoda, koji će trajno rešiti vodosnabdevanje još pedesetak domaćinstava, koja do sada nisu imala snabdevanje vodom. Radove je danas obišao predsednik opštine Milan Đokić.

 

Kada radovi na vodovodnoj mreži budu za nekoliko dana okončani, svi stanovnici Balanovca imaće zdravu pijaću vodu. Rekonstrukcija vodovoda rezultat je dogovora mesne zajednice i opštine Knjaževac.

''Ovo nam puno znači. Obnavljamo mrežu seoskog vodovoda  posle 50 godina i svako domaćinstvo imaće vode koliko im treba. Dogovorili smo se sa Opštinom, sa ''Razvojem'', koji vrši nadzor. Svi su nam izašli u susret,'' kaže predsednica MZ Balanovac Nadica Veljković.

Predsednika knjaževačke opštine Milana Đokića raduje što je još jedno selo knjaževačke opštine pokazalo inicijativu da se udruži na poslovima koji su od opšteg interesa.

''U Balanovcu čak pedesetak kuća nije imalo snabdevanje vodom, jer je sistem pravljen jako davno i počeo je da propada. Na inicijativu mesne zajednice, odobrili smo sredstva za nabavku cevi. Meštani su se sami organizovali, svojim radom participiraju u izgradnji dela vodovoda i na taj način smo smanjili troškove za dve trećine. Raduje me da još jedno selo svojom inicijativom i samoorganizacijom dolazi do dobrih rezultata uz finansijsku pomoć lokalne samouprave.''

Opština Knjaževac trudila se u protekle četiri godine da sredstvima budžeta pomogne što veći broj stanovnika, što i jeste osnovna uloga jedne lokalne samouprave, kazao je, Đokić, obilazeći radove u Balanovcu.