Veliko interesovanje mladih za pripremnu nastavu

U Rergionalnom centru za stručno usavršavanje danas je počela besplatna pripremna nastava za učenike osmog razreda osnovnih i maturante srednjih škola. Nastavu organizuje opština Knjaževac kako bi mladima pomogla da se što bolje pripreme za upis u željene škole i fakultete.

 

Matematika je bila prvi predmet sa kojim su se suočili knjaževački osmaci na početku pripremne nastave. Kažu, testovi nisu bili teški, a rešeni su da na prijemnom ispitu za upis u srenje škole osvoje što više bodova.

Iako se pripremna nastava održava u školama još od septembra, još malo znanja i vežbanja samo može da koristi kaže nastavnica matematike Brankica Petković.

''Mi u školama od septembra jednom nedeljno organizujemo pripremnu nastavu, danas smo krenuli i sa ovom i za sada sam zadovoljna. Deci je rečeno da ovo nije obavezno, ali da je za njihovo dobro i oni su to prihvatili''.

Pozitivni komentari roditelja i veliki odziv dece ono je što raduje lokalnu samoupravu, kao pokretača ideje i organizatora besplatne pripremne nastave, naglašava Branislav Josifović, šef Kabineta predsednika opštine.

''Ono što najviše raduje je veliki odziv dece. Imamo 125 osmaka koji su se prijavili za srpski jezik i 125 koji su se prijavili za matematiku. Oni su podeljeni u sedam grupa. Što se tiče maturanata, zbog specifičnosti njihovog upisa, uspeli smo da organizujemo četiri predmeta koji su bili najtraženiji u anketi: srpski jezik, matematiku, sociologiju i psihologiju.''

Nastava će se iz svih predmeta i za osmake i za maturante organizovati u Regionalnom centru za stručno usavršavanje.