Većnici usvojili Izveštaj o budžetu

Na sednici Opštinskog veća, pored ostalog, usvojen je Izveštaj o izvršenju budžeta u prvih šest meseci, doneta Odluka o građevinskom zemljištu, usvojene povelja o rodnoj ravnopravnosti i strategija integrisane komunikacije.

Na današnjoj, 109. sednici Opštinskog veća usvojeno je blizu 30 odluka po raznim temama. Po značaju, jedna od najvažnijih svakako je bila opštinski budžet u prvoj polovini godine.

"Izveštaj o realizaciji budžeta u prvih šest meseci ove godine je jedna od najvažnijih tčaka današnjeg dnevnog reda. Pored toga, razmatrali smo Izveštaj o radu Crvenog krsta, doneli Odluku o građevinskom zemljištu, kao i Odluku o raspolaganju javnom svojinom", kaže Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

"Ono što kod izvršenja budžeta u prvih šest meseci treba istaći jeste uravnotežen odnos prihoda i rashoda. Danas smo takođe od naših šefova odeljenja obavešteni da je plaćena i poslednja rata kredita koji je uzet pre sedam-osam godina, što znači da je opština Knjaževac i zvanično bez ikakvog kreditnog zaduženja, kao i bez obaveza prema dobavljačima i izvođačima. Uz to imamo i vrlo uravnotežen procenat izvršenja prema korisnicima što pokazuje da se na teritoriji opštine Knjaževac prema korisnicima budžeta vodi dobra politika gde nema ni privilegovanih ni kažnjenih, već svi dobijaju onoliko sredstava koliko im je po dinamici i predviđeno", dodao je Milan Đokić.

Pored pomenutih tema većnici su doneli i odluku o vraćanju terena na gradskom stadionu na gazdovanje Sportskom savezu, kao i nekoliko odluka o dodeli pomoći fizičkim licima. O većini tema konačnu reč daće odbornici na prvoj narednoj sednici Skupštine opštine.