Većnici usvojili Finansijski plan opštine

Najvažnije teme 97. sednice Opštinskog veća bile su Finansijski plan opštine za 2015. godinu, kao i planovi nabavki opštine i opštinske uprave za tekuću godinu.

 

Danas je održana 97. sednica Opštinskog veća opštine Knjaževac. Na dnevnom redu bilo je 25 tačaka, a najvažnije teme bile su Finansijski plan opštine za 2015. godinu, kao i planovi nabavki opštine i opštinske uprave za ovu godinu.

"Ovo je prva sednica Opštinskog veća u 2015. godini, pa je zbog tog i dnevni red nešto obimnije nego što je to uobičajeno. Od današnjih tema posebno bih izdvojila Finansijski plan opštine Knjaževac pošto je to dokument koji opredeljuje trošenje sredstava u narednoj godini i koji na neki način daje pregled kako se taj novac troši i moguća je kontrola", rekla je dr Ljubica Nikolić, zamenica predsednika opštine.

"Po značaju se izdvaja i odluka o raskidu ugovora sa prethodnim zakupcem Benzinske stanice u Kalni koji ni posle godinu dana nije ispoštovao odredbe ugovora o zakupu. S obzirom da interesenata ima, nadam se da će u novom postupku davanja tog objekta u zakup sve biti u redu, kako bi meštani Kalne i okolnih sela konačno imali pumpu gde bi se snabdevali gorivom", dodala je dr Nikolić.

Članovi opštinskog veća razmotrili su i usvojili i Izveštaj o sprovođenju mera za otklanjanje ili ublažavanje neravnomerne zastupljenosti polova za prošlu i Plan mera o toj temi za ovu godinu.

Na sednici je data i saglasnost na rešenje o obrazovanju Komisije za izradu Predloga godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji naše opštine u naredne četiri godine.

Opštinski većnici, pored ostalog, razmatrali su i više zahteva pravnih i fizičkih lica za ustupanje stambenog, odnosno poslovnog prostora, kao i za dodelu finansijske pomoći.