Većnici o izvršenju budžeta

Izvršenje budžeta za period januar – septembar ove godine, odluke koje vode ka reorganizaciji Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju, izmena odluke o komunalnom otpadu, bile su neke od tema danas održane osme sednice Opštinskog veća.

 

Jedna od 15 tačaka osme sednice Opštinskog veća bila je devetomesečno izvršenje budžeta. Ono se kreće u procentu od oko 64 odsto i usklađeno je sa potrebama korisnika, kazao je predsednik opštine Milan Đokić.

''Izvršenje je na procentu od oko 64 odsto, vrlo je usklađeno prema korisnicima, nema favorizovanih.Gledali smo da u okviru onih sredstava koje imamo, njima raspolažemo u skladu sa onim što je plan budžeta. Nema kreditnih zaduženja, budžet je stabilan i to je ono što je važno.''

Većnici su doneli još nekoliko odluka važnih za funkcionisanje loklane samouprave, među kojima su i one koje se tiču reorganizacije Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju.

''Doneli smo niz odluka koje vode ka reorganizaciji Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju zbog usklađivanja sa onim što su preporuke i direktive od strane Republike. Mislim da ćemo moći da pronađemo najbolje moguće rešenje kako bi Direkcija u narednom periodu, sve one poslove zboh kojih je odnovana, radila efikasno kao i do sada.''

Na sednici je bilo reči i o izmenama odluke kojom se reguliše upravljanje komunalnim otpadom. Umesto kao do sada po kvadraturi, izvoz smeća iz javnih ustanova, kakve su škole i Predškolska ustanova, naplaćivaće se po broju izvezenih kontejnera. Time će, čulo se na sednici, doći do značajnih ušteda u budžetu.