Veće usvojilo Nacrt budžeta za 2017- godinu

Nacrt odluke o budžetu opštine bio je danas glavna tema sednice Opštinskog veća. Javna rasprava o najvažnijem dokumentu lokalne samouprave biće održana večeras u Domu kulture od 19:00 časova. Predsednik opštine Milan Đokić pozvao je građane Knjaževca da večeras učestvuju u javnoj raspravi i svojim sugestijama učine budžet boljim.

 

Nacrt odluke o budžetu opštine bio je glavna tema sednice Opštinskog veća. Predsednik opštine Milan Đokić očekuje da građani, u javnoj raspravi, svojim primedbama i predlozima, najvažniji dokumet lokalne samouprave učine još boljim.

''Nacrt budžeta usvojen je danas, večeras će biti na javnoj raspravi. U petak je stavljen na sajt opštine, kako bi građani mogli da se upoznaju sa onim što su glavne odrednice u budžetu za 2017. Pozivam sugrađane da dođu na javnu raspravu i svojim sugestijama, primedbama i predlozima, učine budžet boljim. Suština budžeta je nastavak razvojnih programa koje smo imali u prethodnim godinama, koji tretiraju i poljoprivredu i infrastrukturu. Izdvajamo značajna sredstva za kulturu, sprt, najmlađe...Ne planiramo nikakva zaduženja ni u narednoj godini. U budžetu će biti definisano predfinansiranje za veliki prekogranični projekat koji nam je odobren od strane Evropske unije.''

Nakon javne rasprave, budžet se još jednom vraća pred većnike, a konačnu reč o tome kako će opštinska kasa izgledati u 2017. godini, daće odbornici Skupštine opštine Knjaževac na sednici koja će biti održana 20. decembra.