Veće o izvršenju budžeta

Danas je održana 117. sednica Opštinskog veća. Na dnevnom redu bilo je 19 tačaka, među kojima i izvršenje budžeta u prvih devet meseci ove godine, plan generalne regulacije grada, te predlozi odluka o upravljanju komunalnim otpadom i određivanju godišnje potrošnje toplotne energije.

 

Izvršenje budžeta u prvih devet meseci ove godine bila je jedna od tema 117. sednice Opštinskog veća. Ono što je planirano kada su u pitanju aktivnosti preduzeća i ustanova, koje se finansiraju iz opštinske kase, ostvareno je u visokom procentu, kaže predsednik opštine Milan Đokić.

''Ono što je planirano aktivnostima i programima javnih preduzeća i ustanova za 2015. godinu, ostvareno je u visokom procentu. Iza nas je veoma uspešna godina, naša opština nema nikakvih zaduženja i svoje obaveze servisira na vreme.''

Opštinsko veće donelo je odluku o izradi plana generalne regulacije Knjaževca, čime se izlazi u susret investitorima.

''Jedna od tačaka dnevnog reda bio je plan generalne regulacije grada, čime se stvaraju preduslovi da se na Boševu omogući investiranje, otvaranje novih poslovnih objekata. Po pismim o namerama mnogi zainteresovanih investitori čekaju adekvatne lokacije gde će otvoriti svoje proizvodne pogone.''

Na dnevnom redu sednice Opštinskog veća bili su i predlozi odluka o upravljanju komunalnim otpadom, utvrđivanju specifične godišnje potrošnje toplotne energije, te o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite. Konačnu reč o ovim dokumentima daće odbornici opštinske skupštine.