Uvođenje biomase u sistem daljinskog grejanja

Uvođenje biomase u sistem daljinskog grejanja

Na sastanku sa članovima Opštinskog veća predsednik opštine Milan Đokić predočio je rezultate sastanka sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije na temu uvođenja biomase u sistem daljinskog grajanja.

 

 Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić juče je, sa svojim saradnicima, upoznao članove Opštinskog veća o rezultatima sastanka sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije na temu uvođenja biomase u sistem daljinskog grejanja.

Naša opština prednjači u odnosu na ostale opštine po spremnosti za ovakav projekat, što zbog količine biomase na teritoriji naše opštine, što zbog postojanja predstudija izvodljivosti i ostallih potrebnih dokumenata. Nepodeljeno je mišljenje da treba ići u pravcu modernizacije daljinskog grejanja i dogovoreno je da se na sledećoj sednici Opštinskog veća ovlasti predsednik opštine da potpiše Pismo o namerama sa Kancelarijom za upravljanjem javnim ulaganjima o daljem zajedničkom delovanju na unapređenju kvaliteta i održivosti, kao i smanjenju troškova daljinskog grejanja.