Usvojen četvrti rebalans budžeta

Na sednici Skupštine opštine odbornici su usvojili predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine za 2018. godinu. Sa više budžetskih pozicija prenamenjeno je ukupno 46.800.000 dinara. Razmatrane su i usvojene i odluke vezane za javni prevoz, javnu rasvetu i delatnost pojedinih javnih preduzeća.

Centralna tema 25. sednice Skupštine opštine Knjaževac bio je četvrti rebalans budžeta u ovoj godini. Kako je obrazložio Milan Đokić, predsednik opštine, zbog izmena pojedinih propisa ili drugih razloga, ukupno 46.800.000 dinara sa raznih budžetskih stavki biće preusmereno u finansiranje brojnih projekata.

"Jedan od najvećih i najznačajnijih projekata biće kompletna rekonstrukcija krova hale Kaplar. Godinama već imamo problem sa prokišnjavanjem krova hale, pa se dešavalo da zbog toga i parket bude ozbiljno oštećen. Pored toga, radićemo rekonstrukciju ulica i trotoara na nekoliko lokacija u gradu, održavanje javne rasvete, lokalni put do Vasilja, put do naselja Suva, a 10 miliona dinara namenjeno je za javni prevoz za 11. i 12. mesec", rekao je Milan Đokić.

Odbornici su na današnjoj sednici razmatrali i usvojili predloge odluka vezanih za javni prevoz, unapređenje i modernizaciju javne rasvete, kao i rekonstrukciju i dugogodišnje održavanje sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije.

Na današnjoj sednici usvojen je Operativni plan odbrane od poplava, Program poslovanja Javnog preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju, Program uređenja građevinskog zemljišta, a odbornici su dali i saglasnost na Statut Javnog komunalnog preduzeća Toplana.