Uskoro higijenski paketi na deset hiljada adresa

Opština Knjaževac pripremila je dovoljne količine zaštitnih sredstava za higijenske pakete koje će blizu deset hiljada najstarijim građana dobiti narednih dana. Knjaževac je i dalje opština bez zaraženih koronavirusom.

Centar za socijalni rad radi besprekorno sa svima koji su u stanju socijalne potrebe. Odlično funkcioniše i naša narodna kuhinja, a zaštita od koronavirusa je prioritet, kaže predsednik Opštine Milan Đokić, objašnjavajući zašto se Knjaževac, umesto prehrambenih, opredelio da najstarijim građanima podeli higijenske pakete.

''Imamo dovoljne količine asepsola, alkohola, maski, danas stižu rukavice, higijenski sapuni, a nakon toga nam predstoji pakovanje paketa koje ćemo isporučiti na 10 hiljada adresa. Naš Centar za socijalni rad radi jako dobro, dodali smo sredstva za jednokratne novčane pomoći, narodna kuhinja radi odlično i siguran sam da u Knjaževcu niko neće umreti od gladi, ali je zaštita od koronavirusa prioritet prioriteta. Zato smo odlučili da ne delimo penzionere po visini primanja, već da higijenske pakete dobiju svi.

Za sada, na teritorji knjaževačke opštine još uvek nema zaraženih koronavirusom, kaže predsednik.

''Danas, po saznanjima iz Zdravstvenog centra, nije bilo sumnjivih na koronavirus. Javljali su se ljudi sa simptomima koji nisu ni nalik ovoj bolesti. Pacijenti, koji su u prethodnom periodu imali neke simptome slične koronavirusu, biće testirani u Zavodu za javno zdravlje u Zaječaru radi preventive. Ali, za sada, na teritoriji knjaževačke opštine još uvek nema inficiranih'', kazao je Đokić.

Pripremanje i distribucija 10 hiljada higijenskih paketa neće biti lak posao, te će opština Knjaževac, ukoliko to bude potrebno, pozvati u pomoć još volontera. Veliki broj njih, iz organizacija koje okupljaju mlade i sportiste, već se javio, spreman da pomogne.