Ukinuto vanredno stanje

Na sednici Štaba za vanredne situacije doneta je odluka o ukidanju vanrednog stanja na teritoriji opštine Knjaževac.

 

Vanredno stanje proglašeno je 7. januara jer je ledena kiša, koja je padala na Badnji dan, prouzrokovala kolaps elektro sistema što je dovelo do toga da gotovo sva sela na teritoriji opštine Knjaževac nisu imala struje. Nakon napornog rada ekipa Elektroprivrede Srbije kvarovi su otklonjeni a bez struje su još stanovnici Radičevca, Dejanovca, Pričevca i Gornje Sokolovice. Do kraja dana svi potrošači će dobiti električnu energiju.

“Nadamo se da će elementarne nepogode Knjaževac zaobići, jer u dve godine imamo dva puta proglašenje vanrednog stanja. Formalno smo konstatovali ukidanje vanrednog stanja. Sinoć je oko ponoći rešen problem sa trećom fazom. Nema elekrtične energije još u šest sela. Gde znamo da kvarove nije moguće otkloniti danas već smo poslali agregate. Rešavamo probleme i u toku današnjeg dana stavljamo pod napon sve stanovnike opštine Knjaževac”, kaže Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Trenutno je bez električne energije oko 40 potrošača, odnosno manje od 100 stanovnika knjaževačke opštine. Ka selima gde su kvarovi najveći krenuli su danas agregati koji će snabdevati potrošače do priključenja na elektro mrežu.