U susret Saboru na Kadibogazu

U susret Saboru na Kadibogazu

Tradicionalna, 14. po redu, prekogranična manifestacija "Sabor na Kadibogazu" održava se od 18. do 20. jula.

Opština Knjaževac i opština Belogradčik u Republici Bugarskoj i ove godine organizuju jedinstvenu prekograničnu manifestaciju "Sabor na Kadibogazu". Sabor, koji se ove godine organizuje po četrnaesti put, održava se na graničnoj liniji izmedju dve države, kod srpskog sela Novo Korito u knjaževačkoj opštini. Ove godine biće postavljen i kamen temeljac za granični prelaz Kadibogaz, a očekuje se i prisustvo najviših državnih predstavnika Republike Srbije i Republike Bugarske. 

Sabor će za posetioce biti otvoren u petak, 18. jula, od 14 do 20, u subotu od 9 do 21 i u nedelju, 20. jula, od 9 do 19 časova.
Posetioce Sabora očekuje bogat kulturni program - nastup trubačkih orkestara iz obe zemlje, nastup srpskih i bugarskih estradnih umetnika, prodajne izložbe i bogata ugostiteljska ponuda. Ove godine specijalni gost Sabora je Halid Muslimović. Za gradjane Knjaževca u subotu, 19. jula, biće organizovan besplatan autobuski prevoz. Polazak je u 8 časova ispred hotela. Za sve informacije i rezervacije telefon je 731-379.