U ''Standardu'' osvećen prostor buduće poslovne zgrade

Javno komunalno preduzeće ''Standard'' obeležilo je danas svoju slavu – Svetog Marka. Slavski kolač presečen je u prisustvu protojereja Siniše Đorđevića, a na vašarišu osvećen prostor na kome će biti izgrađena nova poslovna zgrada ''Standarda''.

Praznik Svetog apostola i jevanđeliste Marka, ili Markovdan slava je Javnog komunalnog preduzeća ''Standard'', ustanovljenja odlukom Upravnog odbora 2009. godine. Kako običaji nalažu, slavski kolač presečen je u prisustvu sveštenika Siniše Đorđevića. Ovaj dan bio je i prilika da se poseti i osveti mesto na kome se planira gradnja nove poslovne zgrade ''Standarda''.

Preduzeće koje brine o čistoći grada i vodi koju pijemo i ostvaruje dobre poslovne rezultate, zaslužuje i adekvatan prostor za rad, kazao je predsednik Opštine Milan Đokić.

''Grad nam je čist, a vodosnabdevanje uredno. Javno komunalno preduzeće je svojom aktivnom ulogom u prekograničnim projektima, obezbedilo za Knjaževac veliki broj mašina. Vrednost opreme koju su kupili u toku ove godine je 250 hiljada evra. JKP participira u programu sa KFW bankom. Radovi, vredni 4 miliona evra, na rekonstrukciji magistralnog cevovoda treba da počnu u ovoj godini. Jedno takvo preduzeće sa dobrim poslovnim bilansom zaslužuje adekvatan prostor za poslovanje.''

Svojim učešćem u projektima koje finansira Evropska unija, knjaževački komunalci obezbedili su gotovo svu opremu neophodnu da bi uspešno servisirali potrebe građana.

''Učestvovali smo u projektima prekogranične saradnje. Krajem maja završava se projekat ''Čisti zeleni život'' u okviru koga smo dobili 4 mašine, koje su već u funkciji. Konkurisali smo i ove godine sa opštinom Kula. Za potrebe Standarda je konkurisala i Opština, gde se očekuje nabavka novih mašina sa kojima bismo bili potpuno pokriveni da možemo da servisiramo sve usluge građanima,'' rekao je Bratislav Milijić rukovodilac razvojno – tehničke službe.

Izgradnjom nove zgrade na prostoru vašarišta obezbediće se da svi zaposleni budu na jednom mestu, što će olakšati poslovanje, uštedeti vreme i novac.