U sredu potpisivanje Memoranduma sa SKGO

U sredu potpisivanje Memoranduma sa SKGO

Opština Knjaževac i Stalna konferencija gradova i opština potpisaće u sredu, 19. aprila, u 12:00 časova Memorandum o saradnji na realizaciji projekta unapređenja usluga za građane i privredu, a u okviru druge faze programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

 

Stalna konferencija gradova i opština pruža podršku svim lokalnim samoupravama da unaprede svoje kapacitete, ali će 10 lokalnih samouprava donbiti i direktnu podršku da u narednim mesecima realizuju svoje projekte u različitim oblastima. Među njima je i Knjaževac, gde će se realizovati projekat emitovanja municipalne obveznice.

Kako se objašnjava, lokalna samouprava emituje municipalne obveznice radi prikupljanja novca za izgradnju putne, vodovodne, kanalizacione infrastrukture, izgradnju industrijskih zona, sportskih objekata, škola, vrtića  i slično. Za isplatu glavnice i kamate garantuje svojim budžetom i imovinom.

Stručna podrška SKGO, koju će opština Knjaževac u narednih 12 meseci dobiti u ovoj oblasti, ogledaće se u tehničkoj podršci čitavom procesu pripreme za emisiju municipalne obveznice.