U ponedeljak akcija suzbijanja komaraca

U ponedeljak akcija suzbijanja komaraca

Opština Knjaževac, organizuje u ponedeljak, 22. juna, akciju suzbijanja komaraca.

Preduzeće ''SANIT M&M'' D.O.O. iz Niša, će u ponedeljak obaviti prve tretmane suzbijanja odraslih formi i larvi komaraca na teritoriji grada.

Suzbijanje odraslih formi komaraca počinje od 5:00 časova ujutru i vrši se ULV uređajima sa zemlje, koji prave aerosolnu maglu. Da bi se ovaj tretman uspešno realizovao i izbegle neželjene posledice, Preduzeće „SANIT M&M“ poziva građane da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce i da prozore svojih kuća i stanova u ranim jutarnjim časovima drže zatvorenim.Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

Tretmanom će biti obuhvaćene sledeće površine: prostor gradske deponije,Ušće- železnički most, drvored gradskih ulica i parkova ( Knjaza Miloša 1, Knjaza Miloša 2, Kaplarova, Spomen park, gradski park, Park 88 stabala, oko Doma kulture, šetalište Svrljiški timok, Ulica 22. decembar, Jevik izletište, Kula i Džervinovo naselje okolni prostor igrališta, na kupalištu Banjica i okolni  bazena.

Suzbijanje larvi komaraca počinje od 8:00 časova ujutru i vrši se razbacivanjem granula u vodena staništa komaraca. Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca. Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme, te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti kod građana.

Tretmanom će biti obuhvaćene sledeće površine: priobalje Svrljiškog Timoka (od Rgošta do ušća), Trgoviškog Timoka (od kamenoloma do ušća) i deo Belog Timoka (od ušća do železničkog mosta), Banjica i prostor oko bazena, Jezava ševar i Jezava staro korito. 
U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi budu pogodni . Za sve dodatne informacije građani mogu da se obrate Preduzeću  ''SANIT M&M'' na tel. 018-258-019 i 018-243-876.