U ovoj godini novi izgled za Kaplarovu i Milana Punčića

U godini koja tek što je prošla, sredstvima opštinskog budžeta potpuno je preuređen prostor između stambenih zgrada u ulici Devete brigade. Slične projekte, koji će podići kvalitet života žitelja Kaplarove i Milan Punčića, najavio je za ovu 2020, predsednik Opštine Milan Đokić.

 

''U Kaplarovoj ulici ima nekoliko stambenih zgrada, a prostor između njih i ulice potpuno je neuređen. Spremićemo projektno – tehničku dokumentaciju i krenuti sa radovima čim vremenski uslovi dozvole. Želimo da tu napravimo mesta koja će biti prikladana za okupljanje stanara tih stambenih zgrada. U ulici Milana Punčića ćemo napraviti zelene površine, parking mesta, postaviti klupe ...Ukratko, učinićemo te delove grada lepšim,'' kazao je nakon obilaska Kaplarove i Milana Punčića, predsednik Đokić.

U budžetu za ovu godinu planirana su i sredstva za eneregestku efikasnost knjaževačkih stambenih zgrada. Ovih dana biće raspisan javni poziv, kazao je Đokić, pozivajući skupštine stanara da konkurišu za izradu projektne dokumentacije.

''Očekujemo da se, pre svega, sami stanari organizuju, da preko svojih saveta konkurišu za izradu projektno – tehničke dokumentacije za energetsku efikasnost, a nakon toga ćemo, korak po korak, uređivati fasade stambenih zgrada po onom redosledu kako se budu prijavljivali. Mi ćemo finansijski, svakako, podržati u najvećem procentu te projekte'', istakao je prvi čovek knjaževačke opštine.

Izrada projekata uređenja Kaplarove i Milana Punčića, delova grada u kojima živi veliki broj stanovnika Knjaževca, poverena je Javnom preduzeću za razvoj, urbanizam i izgradnju.