U 2020. Knjaževac u projektu ''Srbija u ritmu Evrope''

Opština Knjaževac i Program ''Srbija u ritmu Evrope'' potpisali su ugovor o saradnji, kojim su deca i mladi Knjaževca dobili priliku da učestvuju u najvećem i po mnogo čemu jedinstvenom muzičkom takmičenju u našoj zemlji.

 

Audiciije počinju nakon praznika, a pripreme će sa profesionalcima trajati šest meseci. Deca će pevati na jezicima evropskih zemalja. U slučaju Knjaževca biće to Norveška.

''Deca Srbije sa ambasadorima Evrope, Australije i Izraela i svojim predsednicima opština, nastupaju, spremaju se šest meseci u svojim opštinama. Ekipa, koja radi za ''Tvoje lice zvuči poznato'', pravi vokalne probe sa decom u Srbiji i sprema ih da nastupe uživo u programu. Deca pevaju na jezicima Evrope, pevaju za te zemlje i svoje gradove. Ljudi iz ambasada dolaze i pomažu im u izgovoru. Deca grada pobednika putuju u zemlju koju predstavljaju'', kazao je Igor Kadarević, direktor Programa ''Srbija u ritmu Evrope''.

''Ovo je jedan krajnje lep i koristan projekat, koji se potpuno uklapa u naše tendencije da budemo family friendly opština, opština koja pruža podršku deci i mladima, porodicama..., rekao je predsednik Opštine Milan Đokić.

Dvoipočasovni program uživo iz Vranja, koje je kao prošlogodišnji pobednik, ove godine domaćin finala, prenosiće Prva televizija, kao i brojne tv kuće u regionu i jugoistočnoj Evropi. Takmičenje ''Srbija u ritmu Evrope'' osmišljeno je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u javnom životu na lokalnom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade RS i Akcionim planom za mlade.