Trotoari u velikim naseljima za veću bezbednost pešaka

Predsednik Opštine Milan Đokić obišao je radove na izgradnji trotoara u mesnoj zajednici Dubrava, istakavši njihovu važnost za veću bezbednost pešaka u velikim naseljima.

Uz uređene ulice i kolovoze, građanima velikih naselja najviše nedostaju trotoari, važni za bezbednost pešaka, dece, pre svega, kazao je obilazeći radove u Dubravi, predsednik Opštine Milan Đokić. On je skrenuo pažnju i na ostale infrastrukturne projekte, čija je realizacija u toku.

''Trotoari su nešto što zaista nedostaje žiteljima velikih naselja. Ulice i kolovozi su u dobrom stanju, ali pešaci nisu dovoljno bezbedni. Ovo ovde je zona škole, Dubrava je veliko naselje i izgradnju trotoara su građani zahtevali od nas'', kazao je Đokić.

U toku su radovi na trotoarima u ulicama Devete brigade i Marka Kraljevića, a trotoare će dobiti i desna strana kolovoza u ulici Lole Ribara od Falc East-a do ''Desinga''.

U Valvcu, opština Knjaževac i u ovoj 2020. nastavlja sistemski projekat rekonstrukcije seoskih domova, rekao je Đokić.
 
U toku su pripremni radovi za uređenje ulica u naselju Kolonija u Vini, a asfaltiranje će početi za nekoliko dana. Svi radovi finansiraju se sredstvima lokalnog budžeta, a izvođač je preduzeće Štrabag.