Trg mladosti, veselja i optimizma

Na gradskom trgu juče je, povodom Dana opštine, priređen veliki mozaik događaja, u kojima su učestvovali mladi Knjaževčani okupljeni u sekcijama Doma kulture, učenici osnovnih škola, udruženja građana, orkestri ''Mala noćna muzika'' i ''Crne mambe''.

Trg, okupan suncem, koji puca od optimizma. Devojke i mladići, koji su gospodstvenom odećom i korakom podsetili da je Knjaževac jedna od najstarijih varoši u Srbiji. Miris riblje čorbe i svakojakih kulinarskih đakonija, lepota rukotvorina i suvenira na štandovima. Kadril maturanata Knjaževačke gimnazije, svi ansambli škole folkora, plesači plesne škole Hani, žongleri zbog kojih su klinci zaustavljali dah. Sve to u čast 17. maja, Dana opštine. Knjaževčani su uživali u ovom veselom, organizovanom haosu. 

''Ovo je najlepši grad u Srbiji ! Kada pogledam ovu decu, ove mlade...ovo je stvarno fantastično,'' kazala nam je jedna ushićena sugrađanka.

Čestitka prvog čoveka opštine Milana Đokića.

''Na današnji dan Knjaževac je pre mnogo vekova oslobođen turske vladavine. Danas imamo nove zavojevače: ekonomsku krizu, primitivizam, kič, šund...Protiv njih se borimo sportom, mladošću...Nadam se da ćemo i naredni praznik dočekati nasmejani i srećni.''

I za kraj, odlični orkestar ''Crne mabe'' iz Niša i veliki vatromet...