Treća akcija suzbijanja krpelja

Treća akcija suzbijanja krpelja

Opština Knjaževac, organizuje u sredu, drugog septembra, akciju suzbijanja krpelja. Zavod za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju obaviće treće suzbojanje krpelja od 8:00 do 16:00 časova.

Tretmanom će biti obuhvaćene sledeće površine: centralni gradski park, Sredorek, park – 88 stabala, Spomen park, zelene površine sa dečjim igračkama (kod bolnice, kod Centra za socijalni rad, kod „Malog predaha“, na „Boševu“, okolni prostor sportskog terena u Džervinovom naselju, naselje Vojne bašte, igralište kod Kamiondžije 2, zelene površine u OŠ „Dubrava“, zelene površine u dvorištima predškolskih ustanova („Crvenkapa“, „Naša radost“, „Snežana“, „Kolibri“ i u Minićevu), na Banjici, okolni prostor bazena, izletište Baranica, Dom za vaspitavanje mladeži i izletište Jevik, zelene površine „Kula“.

Da bi se ovaj tretman uspešno realizovao i izbegle neželjene posledice pozivaju se građani da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.
U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje . 
Za sve dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da se obrate Zavodu za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju, EKOSAN, BEOGRAD, telefon 011-2690-695.