Teteven i Knjaževac - početak saradnje

Delegacija opštine Teteven iz centralne Bugarske, predvođena Madlenom Bujedžijevom, kmetom opštine, boravila je proteklog vikenda u Knjaževcu. U razgovoru sa Miodragom Ivkovićem, predsednikom Skupštine opštine Knjaževac iskazana je obostrana spremnost na uspostavljanje saradnje u mnogobrojnim oblastima. Dogovoreno je da se kontakti nastave krajem meseca na tradicionalnom Saboru na Kadibogazu.

Proteklog vikenda u poseti opštini Knjaževac boravili su gosti iz Bugarske - delegacija opštine Teteven. Pored želje za uspostavljanjem saradnje u mnogobrojnim oblastima, ovom prilikom gosti su pokrenuli inicijativu za bratimljenjem dveju opština.

“Imamo dosta toga zajedničkog, obe opštine dosta rade na razvoju turizma na svom području. Zajedničko nam je i to da delimo Staru planinu - vi ste u zapadnom, a mi u centralnom delu te planine. U razgovoru sa predsednikom Skupštine opštine Knjaževac složili smo se da bi saradnja naših opština bila na obostranu korist i da bi značajno doprinela razvoju Knjaževca i Tetevena”, izjavila je Madlena Bujedžijeva, kmet opštine Teteven.

Sa osnovnim karakteristikama knjaževačke opštine goste je upoznao Miodrag Ivković, predsednik Skupštine opštine. “Nadam se da je ovo početak naše dalje uspešne privredne i svake druge saradnje. Mi već imamo iskustva u saradnji sa opštinom Belogradčik u Bugarskoj, tako da ćemo na ovaj način proširiti dijapazon saradnje naša dva naroda”, smatra predsednik knjaževačkog lokalnog parlamenta Miodrag Ivković.

Drugog dana boravka u našoj opštini predstavnici Tetevena obišli su kulturno-istorijske spomenike na ovom području, a posetili su i turistički centar na Staroj planini. Dogovoreno je da se razgovori o konkretizaciji saradnje dve opštine nastave krajem meseca na tradicionalnom Saboru na Kadibogazu.