Sve naše na dočeku Nove godine

U Knjaževcu će sutra biti organizovan doček srpske Nove godine. U novu, veseliju i srećniju godinu Knjaževčani će ući uz muziku ''Dream benda'' i trubačkog orkestra ''Timočki veseljaci''. Program ispred Doma kulture počinje u 22:00 časa.

Od devedesetih godina prošlog veka u Knjaževcu postoji lepa tradicija dočeka srpske, ili pravoslavne Nove godine. Nekada u društvu sa loklanim muzičarima, nekada sa nekim od zvučnijih imena srpske rok scene, taj doček bio je uvek nešto o čemu se pričalo u čitavoj istočnoj Srbiji. Knjaževački ''Dream band'' uveren je da će tako biti  i posle 13. januara 2015. godine.


''Što se tiče ''Dream benda'', očekujem dinamično veče, puno veselja i radosti. Baš nam je drago što smo ovde, u našem gradu, da pružimo našim ljudima jedno lepo veče'', kaže Darko Živković, frontmen ''Dream benda''.

Na platou Doma kulture, Drim bendu će se pridružiti trubački orkestar Predraga Đorđevića Timočki veseljaci, a grejana rakija i kuvano vino doprineće dobrom raspoloženju, obećava u ime organizatora opštine Knjaževac i Doma kulture, direktor Uroš Stanišić.

''Ove godine smo rešili da doček pravoslavne Nove godine organizujemo potpuno sami, bez dovođenja skupih imena sa strane. Publiku će na malom trgu ispred ulaza u Dom kulture zabavljati ''Dream band'' i trubači, uz vatromet, kuvano vino i rakiju. Prvi pot ćemo koristiti ozvučenje i rasvetu, koje smo kupili iz projekta sa Evropskom unijom, tako da će to biti prilika da isprobamo šta smo dobili. Naši bendovi,  naša tehnika, naša vina i rakije, jedan pravi knjaževački doček na našem trgu'', 

Meteorolozi kažu da nas u noći između 13. i 14. januara očekuje lepo vreme, te nema ni jednog razloga da ostanemo kod kuće. Vidimo se na dočeku srpske nove godine. Plato doma kulture, sutra u 22 časa.