Suzbijanje krpelja

Suzbijanje krpelja

Opština Knjaževac organizuje akciju suzbijanja krpelja. Zavod za dezinsekciju i deratizaciju u utorak, 23. juna, obaviće prvi tretman suzbijanja krpelja na teritoriji grada.

 

Suzbijanje krpelja obaviće se od 10:00 do 16:00 časova, uređajima IGEBA u 15 HDM i motornim leđnim prskalicama. Da bi se ovaj tretman uspešno realizovao i izbegle neželjene posledice, pozivaju se građani da u vreme tretmana ne borave na lokacijama koje će biti tretirane, niti da izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

Tretmanom će biti obuhvaćene sledeće površine: centralni gradski park, Sredorek, park ''88 stabala'', Spomen park, zelene površine sa dečjim igračkama (kod bolnice, kod Centra za socijalni rad, kod ''Malog predaha'', na Boševu), okolni prostor sportskog terena u Džervinovom naselju, Vojne bašte, igralište kod Kamiondžije 2, zelene površine u OŠ ''Dubrava'', zelene površine u dvorištima predškolskih ustanova (''Crvenkapa'', ''Naša radost'', ''Snežana'', ''Kolibri'' i u Minićevu), na Banjici – zelene površine, okolni prostor bazena, Baranica izletište, Dom za vaspitavanje mladeži i izletište Jevik, zelene površine oko Gurgusovačke kule.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi budu pogodovali izvođenju. Za sve dodatne informacije  građani mogu da se obrate Zavodu za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju, EKOSAN, BEOGRAD, TEL.011-2690-695.