Suzbijanje krpelja 24. jula

Suzbijanje krpelja 24. jula

Opština Knjaževac, organizuje akciju suzbijanja krpelja. Zavod za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju u petak, 24.jula, obaviće drugi tretman suzbijanja krpelja na teritoriji grada.

Suzbijanje krpelja obaviće se od 8:00 do 14 časova. Tretmanom će biti obuhvaćene sledeće površine: Centralni gradski park, Sredorek, park – 88 stabala, Spomen park, zelene površine sa dečjim igračkama (kod bolnice, kod Centra za socijalni rad, kod ''Malog predaha'', na Boševu,  prostor sportskog terena u Džervinovom naselju, Vojne bašte, igralište kod Kamiondžije 2, zelene površine u OŠ ''Dubrava'', zelene površine u dvorištima predškolskih ustanova (''Crvenkapa'', ''Naša radost'', ''Snežana'', ''Kolibri'' i u Minićevu), na Banjici – zelene površine, okolni prostor bazena, Baranica izletište, Dom za vaspitavanje mladeži i izletište Jevik, zelene površine oko Gurgusovačke kule.

Da bi se ovaj tretman uspešno realizovao i izbegle neželjene posledice, pozivaju se građani da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.
U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje.

Za sve dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da se obrate Zavodu za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju, EKOSAN, BEOGRAD, telefon 011-2690-695.