Subvencije za pčelare: Više od šest miliona za nova pčelinja društva

Opština Knjaževac danas je potpisala ugovor sa korisnicima subvencija za povećanje broja pčelinjih društava. Nakon raspisanog konkursa, 139 pčelara ispunilo je uslove i steklo pravo na subvencije iz Budžetskog fonda za razvojh poljoprivrede.

Ako je suditi po subvencijama koje je opština Knjaževac podelila knjaževačkim pčelarima i pčelarkama, sve je više mladih ljudi koji su šansu za pristojan život pronašli u poslu, nasleđenom od očeva i dedova. Među njima su i Sofija Vučković i Nikola Nikolić, koji su ovaj posao učili od malih nogu i koji kažu da od pčelaranje može da se živi.

Ove godine preko šest miliona dinara subvencija iz Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede namenjeno je uvećanju broja pčelinjih društava, kazao je na svečanosti potpisivanja ugovora predsednik Opštine Milan Đokić.

''Trudili smo se da ne tako mali iznos od šest i po miliona dinara, podelimo na pravedan način, da pomognemo onima koji su na početku...''

Predsednik je apelovao na pčelare da prate kako opštinske, tako i državne konkurse, kako bi unapredili svoja gazdinstva.

Ugovore sa Budžetskim fondom za razvoj poljoprivrede potpisalo je 139 pčelara.