Stručniji kadar za dobro upravljanje u 23 lokalne samouprave u Srbiji uz podršku Vlade Švajcarske

Stručniji kadar za dobro upravljanje u 23 lokalne samouprave u Srbiji uz podršku Vlade Švajcarske

Na skupu „Izgradnja kapaciteta za dobro upravljanje na lokalnom nivou“ koji je program Swiss PRO organizovao 25. septembra u Beogradu, uručeni su sertifikati za 23 kontakt osobe za dobro upravljanje iz lokalnih samouprava sa jugoistoka i jugozapada Srbije.

Opština Knjaževac jedna je od opština obuhvaćenih ovim programom, a sertifikat je uručen Mariji Jelenković, koja je diplomirani ekonomista i rukovodilac Odeljenja za privredu i društvene delatnosti Opštinske uprave.

Dobitnici sertifikata uspešno su završili ''Obuku za trenere'', organizovanu u okviru programa Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije. Kako je saopšteno, gradovi i opštine sada imaju obučeni kadar koji je osposobljen da dalje prenosi znanja o dobrom upravljanju.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ministartsva državne uprave i lokalne samouprave, Švajcarske kancelarije za saradnju, Programa UNOPS u Srbiji, Nacionalne akademije za javnu upravu, Programa Swiss PRO, kao i  službenici iz 36 gradova i opština Srbije.