Stručni tim: Još nema koronavirusa, ali nema ni opuštanja

U Knjaževcu i Timočkoj krajini još uvek nema koronavirusa, ali se, s obzirom na veliki priliv građana iz inostranstva, ne treba se zavaravati da će tako i ostati, čulo se na sastanku opštinskog Stručno – operativnog tima.

Nakon uvođenja kontrole kretanja, daleko je manje građana na ulicama, stanovnici, stariji od 65 godina su daleko disciplinovaniji.

''Sinoć je policijski čas ispoštovan skoro u potpunosti. Nemamo još uvek osobe zaražene koronavirusom, nema ih ni na teritorji Timočke krajine. To su dobre vesti, ali je pitanje trenutka kada će se pojaviti inficirane osobe, jer virus se brzo širi'', rekao je predsednik Opštine Milan Đokić.

Naloženo je upravnicima svih stambenih zgrada da očiste zgrade za koje su odgovorni. Ukoliko upravnici ne mogu da organizuju čišćenje u nekoj od zgrada, neophodno je da to odmah jave na broj telefona 064/864-33-54. Ukoliko neka od stambenih zgrada nema izabranog upravnika, stanari se mole da to prijave na isti broj telefona, kako bi Stručno operativni tim organizovao čišćenje i dezinfekciju zgrada.

Javno komunalno preduzeće ''Standard'' večeraš će početi pranje i dezinfekciju gradskih ulica.

Ukoliko neka od stambenih zgrada nema izabranog upravnika, stanari se mole da to prijave na isti broj telefona, kako bi Stručno operativni tim organizovao čišćenje i dezinfekciju zgrada.
Sve je više naših starijih sugrađana koji se javljaju opštinskom kol centru i koje obilaze volonteri, noseći im namirnice i lekove, a trenutno je najveći problem podizanje penzija, kaže predsednik opštine Milan Đokić.

''Za sada je najveći problem podizanje penzija, ali imamo uveravanja nadležnih organa da će u narednim danima krenuti isplata penzija na kućne adrese'', kazao je Đokić.

Veliki broj lica, koja su boravila u inostranstvu, nalazi se u samoizolaciji i njih svakodnevno kontrolišu pripadnici policije. Protiv građana koji budu kršili meru samoizolacije i policijskog časa biće podnete krivične prijave.