Štipina: Nisu izbori – a radi se

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić obišao je u subotu, 22. septembra radove na asfaltiranju ulica i na rekonstrukciji doma u Štipini. U mesnoj zajednici su zadovoljni brigom lokalne samouprave prema seoskim sredinama. Obim radova razbija famu da se u selima radi samo kada su izbori, kažu u Štipini.

Gotovo da nema većeg sela u knjaževačkoj opštini, a da u njemu nije otvoreno gradilište. Da li su u pitanju domovi, ili rekonstrukcija puteva, tek, građevinari i putari koriste lepe dane rane jeseni da obave poslove za koje ih je angažovala opština Knjaževac, realizujući aktivnosti planirane za ovu godinu. Predsednik opštine Milan Đokić obišao je Štipinu, gde se asfaltiraju ulice i uređuje seoski dom.

''Privršavamo ovu godinu sa zaista mnogo aktivnosti po knjaževačiim selima. U štipini, asfaltiranjem još dve ulice, završavamo posao na asfaltiranju. U toku su i radovi na rekonstrukciji doma, u kome će ljudi moći da provode svoje vreme i za mesec dana ovo selo će izgledati drugačije'', kazao je Đokić.

Zadovoljni što će im selo izgledati potpuno drugačije, u Štipini kažu da se ovakvim obimom radova razbija predrasuda o tome da se u selima radi samo kad su predizborne kampanje.

''Na ovaj način se razbija fama da se ovakvi ozbiljni poduhvati rade kada su izbori'', rekao je Dejan Tomić, predsednik MZ.

U gradu, građevinska sezona nastavlja se izgradnjom stepeništa, koje će spojiti Zmajevu ulicu sa naseljem oko Osnovne škole ''Vuk Karadžić'' i rekonstrukcijom trotoara i atrijuma u Spomen parku.