Stipendije za učenike i studente: Knjaževac brine o mladima

Opština Knjaževac danas je potpisala ugovore o stipendiranju sa 38 studenata i četvoro učenika srednjih škola. ''Njihovo znanje je ono što je najpotrebnije našem gradu'', kažu u lokalnoj samoupravi.

 

Nikola i Martina su uspešni studenati koji su sa opštinom Knjaževac potpisali ugovore o stipendiranju u ovoj školskoj godini. Studiraju arhitekturu, odnosno poslovnu ekonomiju i nadaju da će, nakon završetka školovanja, posao naći u rodnom gradu.

''Student sam treće godine arhitekture u Nišu. Nameravam da se bavim svojom strukom i bilo bi lepo da kada bih mogao da se vratim u Knjaževac i pokažem svoje znanje u praksi'', kaže Nikola Milenović.

''Student sam druge godine Univerziteta Singidunum na smeru za poslovnu ekonomiju. Studije idu o.k. i plan mi je da budem uspešna kao i do sada'', ističe Martina Vidanović.

Pored ovo dvoje mladih, opštinsku novčanu pomoć dobilo je još 36 studenata i četvoro učenika, kaže Branislav Josifović, šef kabineta predsednika opštine.

''Na ovaj način opština pokazuje da brine o onome što je najvažnije – mladima i znanju. Drago nam je što imamo puno talentovane dece i nastavićemo da stvaramo uslove da se oni nakon školovanja vrate u Knjaževac. Njihovo znanje i energija su ono što je potrebno našem gradu.''

Stipendije za oktobar, novembar, decembar i januar biće isplaćene do kraja nedelje, nakon čega će i studenti i srednjoškolci na njih moći da računaju redovno, svakog meseca.