Stigao Deda Mraz : Opština Knjaževac poklonila dve Lade Nive Zdravstvenom centru

Opština Knjaževac poklonila je Zdravstevenom centru dva terenska vozila, koja će lekarima omogućiti da stignu do najudaljenijih delova jedne od teritorijalno najvećih opština Srbije. Predsednik Opštine Milan Đokić najavio je nove vidove saradnje sa knjaževačkom zdravstvenom ustanovom u 2019. godini.

Neće biti dočeka Nove godine na gradskom trgu u Knjaževcu. Umesto skupih koncetara ovdašnja lolakna samouprava, odlučila je da novac opredeli za nešto što će biti na korist većini žitelja, a svakako za ono što je svima najvrednije – zdravlje. Dve Lade Nive poslednjeg dana 2018. godine stigle su u Zdravstveni centar, da lekari, najbrže što mogu, dođu do bolesnih ljudi, kako je to rekao predsednik opštine Milan Đokić.

''I ove godine smo odlučili da umesto skupih novogodišnjih koncerata, kupimo dve Lade Nive i uručimo ih Zdravstvenom centru. Knjaževačka opština je razuđena, mnogo naših žitelja živi u udaljenim selima, a radi se, uglavnom o starim ljudima. Naš Zdravstveni centar ne raspolaže adekvatnim vozilima i najmanje što smo mogli da uradimo je da kupimo dve Lade Nive i siguran sam da će, uz pomoć ovih vozila, zdravstvena zaštita najudaljenijih stanovnika biti daleko bolja. Mi imamo zadatak da našim građanima pružimo uslove za bolji život. Zdravlje je, naravno, na prvom mestu. Zdravstveni centar nema dovoljan broj radnika, niti mi možemo da pružimo adekvatnu logističku podršku da baš u svakom selu postoji ambulanta, da do svakog sela dođe ekipa zdravstvenih radnika. Spremamo akciju, koja će, čini mi se, biti dobar način za rešavanje ovog problema... Ali, o tome ćemo na proleće 2019. godine''.

Osim jedne stare Nive, ni Dom zdravlja, ni Opšta bolnica do sada nisu imali terenska vozila, kojima se, posebno u zimskim mesecima može da stugne do najudaljenijih, naročito planniskih delova teritorijalno jedne od najvećih opština Srbije, istakao je Ivica Rakić, direktor Zdravstvenog centra.

''Mi nismo imali ni jedno terensko vozilo, osim jedne Lade koja je stara i koju kosrtimo za prevoz eventualno povređenih sa Stare planine. Od ovih vozla, jedno ide Domu zdravlja, drugo Opštoj bolnici. U našem kraju, ovo je vozilo izbora za zbrinjavanje u zimskim uslovima. Saradnja sa opštinom Knjaževac se nastavlja na moje zadovoljstvo i nadam se na zadovoljstvo pacijenata. Veliko hvala opštini Knjaževac.''

Iz budžeta opštine Knjaževac za kupovinu ova dva vozila izdvojeno je dva i po miliona dinara.