Štab za vanredne situacije: Podignut stepen pripravnosti

Danas je u Knjaževcu održana sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije. Snežne padavine nisu prouzrokovale veće probleme na teritoriji knjaževačke opštine, zaključeno je na sednici. S obzirom da se u narednih nekoliko dana očekuje pogoršanje vremskih prilika, predsednik opštine Milan Đokić naložio je podizanje pripravnosti svih relavantnih preduzeća i ustanova na viši nivo.

Snežne padavine i izuzetno niske temperature nisu prouzrokovale veće probleme na teritoriji knjaževačke opštine, zaključeno je na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije. Ekipe za zimsko održavanje puteva su na terenu, onako kako je to predviđeno planom zimske službe.
Toplana je uvela treću smenu i zastoja u snabdevanju toplotnom energijom nema, osim kvara na izmenjivaču toplote u Domu kulture. Saobraćaj se odvija otežano, ali do sada nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Saslušavši izveštaje svih relevantnih institucija, predsednik opštine Milan Đokić konstatovao je da, za sada nema razloga za uvođenje vanrednih mera.

''Stanje na teritoriji knjaževačke opštine je redovno. Saobraćaj funkcioniše u otežanim uslovima, ali nema neprohodnih deonica. Uredni su vodnosnabedevanje, zdravstvena i socijalna zaštita. Grejanje je, takođe, u redu. Nema razloga za uvođenje vanrednih mera. Podignut je stepen pripravnosti u svim institucijama.''

Izuzetno hladno vreme sa snegom i ledenom kišom u Knjaževcu se očekuje i u narednih nekoliko dana, te će, kako je istaknuto na sednici Štaba, uz povećanu opreznost i budnost, biti neophodna koordinacija aktivnosti svih institucija koje vode brigu o nesmetanom funionisanju grada i opštine.