Štab za vanredne situacije: Nema opasnosti od poplava

Iako je zbog obilne kiše koja je padala prethodnih dana nivo reka na našem području značajno povećan, nema opasnosti od izlivanja i poplava, rečeno je na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

 

Prethodnih dana na području opštine Knjaževac, kao uostalom i u većem delu zemlje, zbog obilnih kiša povećan je vodostaj reka, tako da je sprovođenje opreativnih mera odbrane od poplava bila jedna od najznačajnijih tema danas održane sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije.

“Iako je na području naše opštine zbog obilnih kiša došlo do povećanja vodostaja Timoka, za sada nema opasnosti od izlivanja i poplava. Nadležni prate situaciju na terenu, tako da građani mogu da budu mirni”, rekao je Miroljub Mihajlović, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Knjaževac.

Jedna od tema sednice bila je i pripremljenost subjekata za predstojeći zimski period. Sve neophodne pripreme su urađene na vreme, napravljeni su potrebni planovi za rad zimskih službi, a jedina izmena u odnosu na prethodnu godinu je što će za zimsko održavanje puteva i ulica biti zaduženo Javno komunalno preduzeće Standard i tim povodom uskoro će biti potpisan trojni ugovor između opštine, Standarda i Javnog preduzeća za urbanizam, razvoj i izgradnju, rečeno je na današnjoj sednici.

Na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije razgovaralo se i o Nacrtu plana rada štaba za narednu godinu, sprovođenju operativnih mera u zaštiti od požara, kao i o izradi procene ugroženosti opštine Knjaževac od elementarnih nepogoda i drugih nesreća.