Smenjen Miroljub Mihajlović, zamenik predsednika opštine Knjaževac

Na danas održanoj sednici Skupštine opštine Knjaževac funkcije zamenika predsednika opštine razrešen je Miroljub Mihajlović. Na njegovo mesto izabran je Radojica Vučić, diplomirani ekonomista i dosadašnji odbornik SNS-a u opštinskoj skupštini.

Razrešenje dužnosti, ili, narodski rečeno, smena zamenika predsednika opštine Miroljuba Mihajlovića, obleželila je aprilsko zasedanje Skupštine opštine Knjaževac. Iako tokom cele sednice  javnost nije čula koji su to razlozi opredelilli predsednika opštine da ukaže nepoverenje svom prvom saradniku, Mihajlović je osetio je potrebu da se, na svoj način, opravda pred odbornicima.

''Želim da kažem da neću komentarisati razloge za moje razrešenje. Jedino mogu da kažem da sve što je iznesno vezano za mene, bazirano je na netačnim pretpostavkama,'' rekao je Mihajlović.

Obrazlažući svoj predlig za kadrovske promene u lokalnoj samoupravi, predsednik opštine Milan Đokić nije pominjao nelagalnu gradnju svog zamenika na području Stare planine i u centru grada, na koju su se u saopštenjima pozivale opozicione stranke, ali je pozvao građane da se okanu spletki i zavera.

''Statutarno pravo predsednika opštine i stranke koja čini većinu je da sa svojim kardovima raspolaže na način na koji misli da je adekvatan racionalaan, funkcionalan. Želim da zatvorim spletke i senzacionalizam u žutoj štampi i u našoj maloj čaršji.'', insistirao je predsednik Đokić.

Opoziciona koalcija ''Za Knjaževac zajedno'' očekivala je i smenu predsednika Skupštine opštine.

''Za nas su nebitni razlozi zbog kojijh će se desiti ova smena, mi smo još pre dve godine ukazivali da rešenje koje nudite nije najsjajnije. Očeivao sam da na ovom predlogu dopune dnevnog reda vidim i ime predsednika SO Knjaževac'', rekao je Dragan Mančić, šef odborničke gupe ''Za Knjaževac zajedno''.

Za Socijalističku partiju Srbije, ova smena predstavlja unutarstranački dogovor u Srpskoj naprednosj stranci u Knjaževcu.

''Smatram da je ovo jeste ozbiljna situacija, Možda kad dođe do razrešenja visokog funkcionera treba javno reći razloge, ali to je pitanje za predlagača'', naglasio je Darko Živković, šef Odborničke grupe SPS.

Miroljub Mihajlović, tajnim glasanjem, razrešen je dužnosti većinom glasova odbornika, a za novog zamenika predsednika opštine, na isti način, izabran je Radojica Vučić, diplomirani ekonomista i dosadašnji odbornik SNS-a u opštinskoj skupštini.